TÄVLINGSREGLER TÄBY CHALLENGE 2022

 
 

Kvalet spelas med 6 serier europeiskt spelformat med förflyttning varje serie. Minst tre banor ska användas under en start. Hcp per serie är 85% av skillnaden mellan 225 och fri spelstyrka när tävlingen startar. Max hcp är 25 poäng för herrar och 35 för damer.

Kvalificering till final
19 spelare kvalificerar sig till final enligt följande ordning:

Spelarna som placerar sig 1-3 under kvalet går direkt till finalsteg 2.
Vid lika poäng går den spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 2. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Spelarna som placerar sig 4-15 under kvalet är klara för finalsteg 1.
Vid lika poäng går den spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 1. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Turbo
Den spelare som under kvalet har högsta slagning i serie 5 och som inte redan är kvalificerad genom placering 1-15 är klar för finalsteg 1.

Den spelare som under kvalet har högsta slagning i serie 6 och som inte redan är kvalificerad genom placering 1-15 eller högsta slagning i serie 5 är klar för finalsteg 1.
Maxpoäng i turboserie är 300, oavsett hcp.
Vid lika poäng i turboserie går den spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 1. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Bästa dam
Den kvinnliga spelare som har den högsta slagningen under kvalet och som inte redan är kvalificerad genom placering 1-15 eller turbo är klar för finalsteg 1.
Vid lika poäng går den kvinnliga spelare som slagit högst i serie 6 vidare till finalsteg 1. Vid lika slagning i serie 6 går den som slagit högst i serie 5 osv.

Desperado
En serie spelas direkt efter att ordinarie starter är avslutade. Ingen omoljning sker. Den spelare med högsta slagning inklusive hcp går till finalsteg 1. Deltagande i Desperado förutsätter att spelaren genomfört en start i tävlingen.
Vid lika poäng i Desperado ska roll off avgöra vem som går till finalsteg 1. Roll off avgörs utan hcp.

Finalsteg 1
Sexton spelare spelar 4 serier europeiskt spelformat med förflyttning varje serie. De spelare med de fem högsta slagningarna går vidare till finalsteg 2.
Vid lika poäng går den spelare som slagit högst i serie 4 vidare till finalsteg 2. Vid lika slagning i serie 4 går den som slagit högst i serie 3 osv.

Finalsteg 2 (omoljning ska ske mellan finalsteg 1 och finalsteg 2)
8 spelare spelar matchspel (Round Robin) på fyra banor europeiskt där alla möter alla och spelar därefter en utjämningsserie. Spelare som spelar för samma klubb möter varandra i första match/matcher. Vinst i matchspel ger 30 bonuspoäng. Lika ger vardera spelare 15 bonuspoäng. I utjämningsserien spelar den som leder finalen längst till vänster och sedan fylls det på i fallande ordning åt höger.

Vid bortfall av spelare ska sparring sättas in.

För särskiljning av spelare och korande av vinnare som inte framgår ovan gäller Blå boken.

Startande spelare: 82
Registrerade starter: 110
Spelade starter: 134

En webblösning utvecklad av

MERIQ